A Mexican Roadtrip #5
Blijf op de hoogte en volg Dennis en Henk
25 Juni 2015 | Mexico, Acapulco de Juárez
Sommige kinderen hebben een Panda-tik, komen er op oudere leeftijd niet van los en hebben nog steeds dozen vol zwart-witte verstofte en mottige knuffels ergens opgeborgen staan terwijl al hun aandacht inmiddels opgaat aan Pampers en zinkzalf. Nu ligt er tegenover het museum een gratis dierentuin en als rechtgeaarde Nederlanders willen we die toch even bezoeken om een paar levende zwart-witte knuffelberen in het echt te aanschouwen. "PingPing" en "PongPong" houden er domicilie en ze zijn echt fantastisch leuk om te zien. In alle rust bekijken we in een druilerig regenbuitje dat waar hele volksstammen van wegknuffeldromen. Een tweede reden om naar China te gaan ?
Honger drijft een mens, wij als westerlingen kennen feitelijk geen honger... wij hebben trek. Dat drijft ons dan ook richting "rommelmarkt". Hier worden happen geserveerd die overeenkomen met de trek die een van de reisgenoten regelmatig besluipt. Una "Torta Cubana" of te wel een broodje, formaat schoenmaat 46, belegd met: een schnitzel, cheddar kaas, gewone kaas, lokale kaas, tomaten, 3 plakken ham, uitjes, gebakken ei, hotdog-worstjes, een hamburger, sla, ketchup, mayonaise en jalapeno pepers. Best wel een "stapeltje". De trek wordt gestild en 4 CD's met MP 3 songs van 2 mannen en 2 vrouwen die hun hart in 400 of meer songs uitstorten worden gescored voor minder dan een Euro. Ze doen het perfect en we luisteren al 3 dagen naar onbekende sterren die echt lekker klinken, hun hart uit hun lijf zingen en tranentrekkende uithalen produceren.
Het hotel, met parkeergarage eronder (Meent Rotterdam naast de Coolsingel) heeft elke dag een menu del dia (dagmenu). Als we binnendruppelen (het regende echt stevig) voor een hap die volgens de flyers van de dag van negen uur 's morgens tot elf 's avonds wordt aangeboden is om half acht het antwoord dat die niet meer wordt geserveerd omdat na 6uur deze aanbieding niet meer geldt. Oeps dat worden dus olienootjes, veel bier een bord met Taco's met duistere happen (wel heel lekker) bij een lokale kroeg waar Den prompt anschluss heeft met lokale "boeiende boys". Nadat we, overeenkomstig de afspraak eerst even alles samen "veilig" in het hotel hebben afgeleverd (ik dus) gaat hij nog een uurtje terug. Mijn tankje is vol.
Daags erna, je kan de klok erop gelijk zetten, regent het weer in de namiddag, als we bij ons hotel komen zijn de flyers overal weggehaald. Een vergeten natte jongen hangt nog ergens aan de gevel. Lospulken en aan tafel presenteren levert een weinig inspirerende voedzame en best lekker maaltijd op. 3 a 4 gangen voor nog geen 5 Euro. De dorst doet ons de das om.
Als je dan na deze hernieuwde kennismaking Mexico-stad uitrijdt en op je schoot de appelflapachtige plastic dozen met heerlijke tortas (broodjes) met Tonijn, Ham en Kaas langzaam worden ontdaan van hun inhoud blijkt ineens het verkeer op de "Pereferico" op te stropen. Een botsing... gelukkig is een ambulance en een politie-agent ter plaatse. Jammer genoeg worden blijkbaar ook in Mexico de overheidsdienaren onderbetaald en wordt Dennis met een soort van feilloze precisie aan de kant gezet. U mag niet eten aan het stuur, U moet 2 handen aan het stuur houden, U krijgt een bekeuring van 1500 Pesos enz. enz. Zoals we de beste brave borst uitleggen verstaan we geen ene malle moer van wat hij zegt, maar als we uiteindelijk het licht zien wijzen we hem fijntjes op het langsrijdende verkeer met etende, telefonerende, cola drinkende Mexicanos. De bekeuring zakt naar 1000 pesos. Dan blijkt de GPS/telefoon niet op de juiste plaats te hangen.. Wat een ellende voor hem en ons. Ook andere langsrijdende bestuurders hebben dezelfde Chinese zuignappositie gekozen. Als we uiteindelijk voorstellen gezamenlijk naar het hoofdkwartier van de lokale politie te rijden haakt de man, enigszins bozig af. De laatste happen van een smakelijk ontbijt glijden naar binnen. De zuignap belikt en opnieuw stevig bevestigd. Op naar Guadalajara.
-wordt vervolgd-
25 Juni 2015 - 20:32
Sam:
Toerististische bekeuringen in Mexico worden geseponeerd is onze ervaring( wet).
voor de 26 ste : van harte gefeliciteerd!
grt Sam -
25 Juni 2015 - 21:36
Linda:
Wat een mooie verhalen! Genieten zeg. En lekker eten in Mexico -
26 Juni 2015 - 10:48
Marian En Floor:
Leuk die verhalen te lezen. Geniet ervan. Ik neem aan dat jullie geen weegschaal hebben meegenomen, want een paar pondjes erbij zit er wel in....
En Henk: gefeliciteerd, neem maar een extra biertje van ons.
Maran en Floor -
29 Juni 2015 - 17:49
Tom Gosselaar:
Wederom een heerlijk aanstekelijk verhaal, wij worden in de situatie gezogen zo realistisch is
de woordkeus. Geweldig en dank voor de inkijk.
Big hug voor beiden,
Tom